Docenten

 

Ron van der Post (1955)

 

ron

Ron is oprichter van en naamgever aan de gelijknamige yogaschool. Ron verzorgt praktijklessen, de scholingsweekenden van de hatha-yoga opleiding, lessen in de algemene yoga filosofie, de Bhagavad Gita, Yoga sutra’s van Patanjali, pranayama, meditatie en holistische anatomie.

In de traditie van Brahmrishi Vishwatma Bawraji is Ron van der Post [1955] opgeleid en getraind. Hij is een van de weinige studenten uit het westen die in deze traditie in India zijn opgeleid. Gedurende vele jaren ontving hij het klassieke onderricht in de yoga op de vele reizen die hij samen met zijn Guru ondernam in de Himalaya en noord India. Tijdens deze reizen liet zijn Guru hem gastlessen verzorgen aan de lokale yogastudenten in de Himalaya. Zijn Guru heeft verschillende malen een bezoek gebracht aan de yogaschool hier in Nederland om lezingen te geven.

In het begin van de zoektocht heeft Ron intensieve trainingen van BKS Iyengar, Angela Farmer en Viktor van Kooten mogen volgen zowel in Nederland als in het buitenland [Griekenland, Denemarken] en heeft hij het (toen nog onbekende) poweryoga in Engeland gevolgd in de jaren ’80. Ron gaf zijn eerste yogales in 1985 in Nijmegen, vele zouden er volgen. Uiteindelijk belandde hij in India bij zijn Guru Brahmrishi Vishwatma Bawraji waar hij binnen een levende traditie opgeleid werd en wordt. De eeuwenoude traditie en filosofie waarin hij door hen werd opgeleid openden een volledig nieuwe wereld. De achtergrond van de oefeningen, de yoga zoals ze bedoeld is, kwam als paraplu boven het lesgeven te hangen. In 1996 startte Ron, op aandringen van zijn Guru, met het doorgeven van de indrukwekkende kennis van de yoga. Zijn Yogaschool was een feit en door de jaren heen groeide de school mede door de interactie met de studenten en de begeleiding van Guruji en Ron’s geliefde leraar swami Yogananda.

Daarnaast volgde hij opleidingen in de verpleging, maatschappelijk werk, psychosociaal werk, sportmassage, shiatsu-therapie en voedingsleer. Naast het werk voor de yogaschool geeft hij gastcolleges, bijscholingen, workshops, retraites en lezingen. Als docent heeft Ron ruime ervaring met het geven van cursussen voor particulieren en yogadocenten. 29 jaar na zijn eerste les als leraar is Ron in 2014 gestopt met de wekelijkse lessen om zich geheel te wijden aan de docentenopleidingen in Nederland, Suriname en Frankrijk en activiteiten in Kroatië. De opleidingen tot hatha-yoga docent draaien al jaren met succes. Zowel voor Ron als de yogaschool geldt dat juist in verbinding met de buitenwereld theorieën, mensen en activiteiten zich telkens blijven vernieuwen.

Meer weten over Ron van der Post? Bestel zijn hier zijn boek

 

Dynamische Hatha Yoga

Middels het lichaam en de prãna kunnen wij op een subtiele en tegelijk op een dynamische manier onze state of mind beïnvloeden en beheersen. Ons lichaam als innerlijke expressie blootgesteld aan een dagelijkse tsunami van prikkels, proberen wij de balans te vinden tussen de innerlijke rust en de wereld. Deze dynamische Yoga is een instrument welke je dichterbij bij je eigen bron van rust en kracht brengt.
Ron van der Post

Op zoek naar verdieping?   Neem contact met ons op!