Yoga-opleiding Suriname

Voorlopig start er geen nieuwe opleiding in Suriname.

IMG 8636

 

De Yogaopleiding in Suriname draait sinds 2010 en is ontstaan vanuit een behoefte naar structurele en deskundige begeleiding om je te kunnen verdiepen in de Yoga filosofie.

Doelstelling van de opleiding is kennisoverdracht. Kennis die is doorgegeven op zowel fysiek, emotioneel, mentaal, intellectueel en spiritueel niveau, vanuit de levendige yogatraditie van Brahmrishi Viswatma Bawraji. De student maakt kennis met de Yoga als levensvisie zoals je die kunt leven midden in de samenleving. De vertaalslag van filosofie naar het dagelijkse leven wordt op een speelse en toegankelijke manier gegeven. De opleiding wordt in modules gegeven, elk half jaar is er een module van vijf dagen.

 

IMG 0424

 

1e modulen     kennismaken met een holistische yoga visie op het leven

De eerste modulen staat in het teken van de basis neerleggen van zowel praktijk als theorie. In de eerste modulen wordt het hele lichaam gescreend en wordt bekeken wat iedereen nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen oefenen.

Praktijk : asana’s, prānayāma en meditatie / alle chakra’s beoefenen

Lichte prānayāma oefeningen uitvoeren.

Meditatie, doel en nut van mediteren

Theorie: inleiding in de yogafilosofie / karmische filosofie in de praktijk

Jnana, Bhakti en karma Yoga / doelen en effecten van asana’s / 5 bewustzijns lagen

IMG 3228

 

2e modulen      kennismaken met een holistische yoga visie op het leven

De tweede modulen staat in het teken van filosofie in het dagelijkse leven. Hoe maken we de vertaalslag naar de keukentafel. Technieken in de houdingen worden belangrijker. Verwevenheid van yama’s en niyama’s met de asana’s wordt duidelijk gemaakt.

Praktijk : asana’s, prānayāma en meditatie

Theorie: achtergrond chakra psychologie staat centraal, Kryā yoga / Yama’s en Niyama’s / asana’s en prānayāma / voeding en haar effect op zowel lichaam als geest

 

IMG 0408

 

3e modulen   begrijpen en toepassen van geleerde stof, zowel praktisch als theoretisch

De derde modulen staat in het teken van het eigen programma en de logica achter de klachten. Beheersing van de technieken achter de fysieke houdingen.

Praktijk : asana’s, prānayāma en meditatie / uittekenen van houdingen, technieken en logica achter de houding, opzetten / uittekenen van een praktijk les

Persoonlijk programma [dagelijkse beoefening]

Theorie: logica achter de klachten / prāna’s / dosha’s / samskāra ‘s / 5 instrumenten

 

IMG 7965

 

4e modulen   begrijpen en toepassen van geleerde stof, zowel praktisch als theoretisch

De vierde modulen staat in het teken van de logica van de levenspuzzel. Hoe grijpt alles wat zo verweven is met elkaar, in op ons dagelijks leven. Hoe herkenbaar is dit op de yoga mat. Praktijk: asana’s, prānayāma en meditatie

Theorie: Presentatie van 30 minuten over werkstuk

Dharana, dhyāna en samādhi, verdieping van de meditatie

IMG 7406

5e modulen het proces van consumeren naar produceren, praktisch en filosofisch

De laatste modulen staat in het teken van het produceren van opgedane kennis.

Praktijk: asana’s, prānayāma en meditatie

Theorie: presentatie van scriptie en asana les verzorgen. Verdieping van de filosofie en de vertaalslag naar het dagelijkse leven adh van praktijk situaties.

 

Dynamische Hatha Yoga

Middels het lichaam en de prãna kunnen wij op een subtiele en tegelijk op een dynamische manier onze state of mind beïnvloeden en beheersen. Ons lichaam als innerlijke expressie blootgesteld aan een dagelijkse tsunami van prikkels, proberen wij de balans te vinden tussen de innerlijke rust en de wereld. Deze dynamische Yoga is een instrument welke je dichterbij bij je eigen bron van rust en kracht brengt.
Ron van der Post

Op zoek naar verdieping?   Neem contact met ons op!