Erkenning

 Guruji

De Dynamische Yoga Opleiding is erkend door de Brahmrishi Yoga Training College, een afdeling van de Punjab Universiteit en van Jaipur India. Dit betekent dat de opleiding onder begeleiding staat van bovengenoemde opleiding in India. Inhoudelijke en kwalitatieve toetsing wordt met regelmaat uitgevoerd. Hierdoor heeft de student in Nederland de zekerheid dat de stof die wordt aangeboden correct is en authentiek. Bijscholing wordt dan ook alleen in India onder begeleiding van Yogi’s gedaan.

De verschillen in de opleidingen zijn niet ontstaan vanuit kwaliteitsverschil maar vanuit het accent wat men legt in het beoefenen van de Yoga. Vele wegen leiden naar Rome, zo is dat ook in Yogaland. Er zijn ontelbare stromingen binnen de Yoga in India, maar alle rivieren leiden als het goed is naar de zee. Is een grote rivier beter omdat hij groter is? Misschien is het kabbelende beekje wel voor een paar mensen weggelegd, maar is er niet minder om. Wederzijds respect is een fundamenteel uitgangspunt en gegeven binnen de yoga levenshouding. Er zijn scholen die zich hebben gebundeld in de vereniging voor Yogaleerkrachten Nederland [VvYN], er zijn scholen die zich internationaal georganiseerd hebben. En er zijn opleidingen die zich georganiseerd hebben met organisaties in India. Erkenning is dus relatief, belangrijker is de vraag waar de opleider zijn of haar kennis en inspiratie vandaan haalt om Yoga als levenswijze door te geven.

Wie is Brahmrishi?
H.H. Brahmrishi Swami Vishvatma Bawraji Maharaj uit Chandigarh, India, is de Hoofdoprichter en spiritueel directeur van de internationaal befaamde Brahmrishi Mission. Deze missie, waarvan de wortels stevig verweven zijn in Indiase bodem, heeft vestigingen in verschillende delen van de wereld, zoals Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en de Caribische landen. Deze missie kan alleen volledig worden begrepen als we de bron ervan begrijpen: Gurudev Shri Vishvatma Bawraji Maharaj.

CRKBO Instelling

Yogastudie en Verdieping is een CRKBO geaccrediteerde opleiding.

Dynamische Hatha Yoga

Middels het lichaam en de prãna kunnen wij op een subtiele en tegelijk op een dynamische manier onze state of mind beïnvloeden en beheersen. Ons lichaam als innerlijke expressie blootgesteld aan een dagelijkse tsunami van prikkels, proberen wij de balans te vinden tussen de innerlijke rust en de wereld. Deze dynamische Yoga is een instrument welke je dichterbij bij je eigen bron van rust en kracht brengt.
Ron van der Post

Op zoek naar verdieping?   Neem contact met ons op!