Hatha Yoga

20131109 Sluis 131109 00038

Dynamische Hatha-yoga is een discipline uit de Ashtanga Yoga en richt zich op de beheersing van de mind via de beheersing van lichaamshoudingen en de ademhaling. Hatha-Yoga betekent het in balans brengen van lichaam, adem versus mind, gevoel versus verstand. Dynamisch staat voor het harde werken vanuit een innerlijke zachtheid.

Asana's zijn houdingen en bewegingen waarmee je het lichaam kunt sturen, ze hebben een directe inwerking op je je gedachtestroom, je denken. In dat proces van sturen kom je van alles tegen, zoals weerstand, emoties, misselijk worden, spierpijn en fysieke blokkades en mentale blokkades.
Prānayama’s zijn oefeningen en technieken voor een goede beheersing van je ademhaling en je levensenergie ofwel je Prāna.

In het begin is vaak de grootste proef om jezelf de tijd te geven je lichaam weer te leren voelen. Er is geen competitie in de Yoga en het gaat ook niet om de prestaties. Je komt voor jezelf. Jouw ervaring is jóuw ervaring, die is bijzonder en onvervangbaar.

Dynamische Hatha Yoga

Middels het lichaam en de prãna kunnen wij op een subtiele en tegelijk op een dynamische manier onze state of mind beïnvloeden en beheersen. Ons lichaam als innerlijke expressie blootgesteld aan een dagelijkse tsunami van prikkels, proberen wij de balans te vinden tussen de innerlijke rust en de wereld. Deze dynamische Yoga is een instrument welke je dichterbij bij je eigen bron van rust en kracht brengt.
Ron van der Post

Op zoek naar verdieping?   Neem contact met ons op!